Antonio Conte zbog devet igrača pristaje doći u Manchester United

a
Kao potencijalni nasljednik Olea Gunnara Solskjaera na klupi Manchester United navodi se Antonio Conte, a italijanska La Gazzetta Dello Sport objavila je neke od ključnih razloga zbog kojih je italijanski stručnjak spreman otići na Old Trafford.

Iako Conte nema praksu preuzimati ekipe tokom sezone, ovaj put je navodno spreman napraviti iznimku i to najviše zbog igrača s kojima bi raspolagao.

Gazzetta je objavila da je Conte već pristao na dolazak te da bi volio raditi s devet igrača - Cristiano Ronaldo, Paul Pogba, Raphael Varane, Alex Telles, Bruno Fernandes, Anthony Martial, Jadon Sancho, Mason Greenwood i Marcus Rashford.

Italijana privlači i šarm koji krasi Old Trafford, a on vjeruje da će taktička organizacija i manijakalni rad biti neophodni za izgradnju uspjeha na klupi Crvenih vragova.

Međutim, glavni favorit za preuzimanje klupe Uniteda mora ipak čekati da se uruči otkaz Solskjaeru, koji u ciklusu u kojem treba spašavati posao ima izuzetno težak raspored.

Naime, u samo sedam dana gostuje kod Tottenhama pa kod Atalante u Ligi prvaka te onda igra gradski derbi protiv aktuelnog prvaka Manchester Cityja.

Dobro upućeni Fabrizio Romano ranije je objavio kako su Unitedovi čelnici odlučili da Solskjaer ostaje trener, ali da je to sigurno samo za sljedeću prvenstvenu utakmicu koju u subotu igra kod Tottenhama.