Apel za Ejšanu i Elmu: Dvije malene heroine trebaju našu pomoć

r
U sklopu humanitarne akcije, organizacija “Pomozi.ba” pokrenula je apel za pomoć dvjema malenim djevojčicama, Ejšani Baručija i Elmi Manso, koje se suočavaju s teškim zdravstvenim problemima.

Ejšan Baručija, iz Busovače, tek je navršila 11 mjeseci, a većinu svog kratkog života provela je u bolnicama i na pretragama zbog dijagnoze epilepsije koja joj je postavljena odmah po rođenju.

S druge strane, trogodišnja Elma Manso, iz Olova, nakon preboljelog meningitisa suočava se s dijagnozom epilepsije i imunodeficijencije.

Ejšan je imala više od deset napada epilepsije dnevno, dok Elma trenutno nije sposobna za samostalno kretanje te ima oštećenje mozga na desnoj strani od 76%. U cilju njihovog liječenja, potrebno je prikupiti ukupno 6.350 eura. Ejšan je već prošla terapiju u Istanbulu, dok je Elma prošla dodatne pretrage i povećana joj je doza terapije.

Donacije se mogu izvršiti pozivom na broj 17021, putem web platforme www.pomozi.ba ili na njihove žiro račune. Organizacija “Pomozi.ba” dala je garanciju klinici da će pokriti troškove liječenja za Ejšanu, dok se za Elmu također nastavlja prikupljanje sredstava.

Ova humanitarna akcija poziva sve ljude dobre volje da pruže podršku ovim hrabrim djevojčicama u njihovoj borbi s teškim zdravstvenim izazovima. Svaka donacija, bez obzira na njen iznos, od presudne je važnosti za daljnji tok njihovog liječenja i poboljšanje kvalitete njihovih života.