Apple će raditi novi show s Oprah Winfrey, obećava originalan program

Američki tehno gigant Apple potpisao je višegodišnji ugovor sa slavnom voditeljicom Oprah Winfrey.

Američki tehno gigant Apple potpisao je višegodišnji ugovor sa slavnom voditeljicom Oprah Winfrey koja će raditi specijalne emisije za ovu kompaniiju.

Iz Applea nisu jasno definisali kakvu ulogu će Oprah imati u njihovom novom showu, a u saopćenju za javnost samo je navedeno kako će Winfrey i Apple zajedno kreirati originalni program kroz koji će povezati publiku širom svijeta. 

Apple je objavio nove informacije usred "tržišnog rata" s Amazonom i Netflixom koji pokušavaju raznim programima osvojiti srca što većeg broja gledalaca. 

Netflix je nedavno objavio višegodišnju saradnju s porodicom Obama i navnodno je platio skoro stotinu miliona dolara da osigura ugovor s producentima popularne serije "Uvod u anatomiju". Apple je u međuvremenu sklopio dogovor s glumicom i rediteljicom Reese Witherspoon i rediteljem Stevenom Spielbergom.

Odluka Applea da uključi i Oprah u kreiranje svog sadržaja sigurno će kompaniji donijeti mnogo odanih pratilaca. Međutim, rad za Apple neće utjecati na ugovor koji Oprah ima s OWN-om do 2025. godine.