Atlanta napravila brejk, rekord Janga

Kosarka
Havksi u prvoj utakmici bolji od Milvoki Baksa

Atlanta Havksi napravili su brejk na startu finalne serije Istočne konferencije nakon što su u Milvokiju savladali Bakse sa 116:113, a junak pobjede bio je Tre Jang (Trae Young).

Sjajni košarkaš je u trijumfu svog tima ubacio 48 poena, a dodao je i 11 asistencija. Jang je košarkaš Atlante koji je postigao najviše poena u jednoj plej-of utakmici još od 1988. godine i Dominika Vilkinsa (Dominique).

Milvoki je na poluvrijeme otišao sa pet poena prednosti (59:54), ali su Jang i društvo u trećoj dionici napravili preokret i pred posljednju četvrtinu imali tri poena viška (88:85). Sredinom posljednje dionice Baksi su napravili novi preokret, došli do vodstva koji su držali do posljednje minute utakmice.

Na 30 sekundi do kraja susreta Kapela pogađa za vodstvo Atlante, a onda je Jang bio siguran sa linije za slobodna bacanja. Imali su Baksi priliku da u posljednjoj sekundi dođu do izjednačenja, ali Midlton (Middleton) nije pogodio trojku.

Ovo je bio prvi poraz na domaćem terenu u plej-ofu ove sezone za Milvoki Bakse, tim koji je na putu do finala Istoka izbacio favorizovani Bruklin Nets.

Najefikasniji pojedinac utakmice bio je junak Atlante Tre Jang sa 48 poena, Džon Kolins (John Collins) je ubacio 23 uz 15 skokova, dok je Clint Capela dodao 12 poena. 

 

Na drugoj strani Janis Adetokumbo (Giannis Antetokounmpo) je meč završio sa 34 poena uz 12 skokova i 9 asistencija. Džru Holidej (Jr Holiday) je dodao 33 poena i deset asistencija.

Druga utakmica serije igra se u subotu, kada će ponovo domaćin biti ekipa Milvoki Baksa.