Austrija: Cijepljenim zaposlenicima je dopušteno raditi bez maske

.
Mjere i propisi koje je od 15. rujna donijela austrijska vlada ponekad stvaraju pomutnju među građanima alpske zemlje. U prilog tome idu i dodatne mjere koje vrijede i koje će vrijediti u glavnom gradu Beču budući da je Beč u nekoliko navrata imao strože mjere nego ostatak Austrije. Svjesne su toga i austrijske vlasti pa se u posljednje vrijeme vodi dodatna kampanja komuniciranja mjera kako bi građani shvatili o čemu se radi.

“Stekao sam dojam da među stanovništvom postoji jasna neizvjesnost koje se mjere sada primjenjuju. Stoga se Beč želi usredotočiti na jasnoću i razumljivost s pooštravanjem koje će stupiti na snagu 1. listopada. To je plan”, rekao je jučer bečki gradonačelnik Michael Ludwig.

Mjere u glavnom gradu već su izazvale dosta reakcija. Primjerice FFP2 maske će se primjenjivati na područjima gdje su se dosad primjenjivale obične maske što znači da će FFP2 biti obavezne i u trgovinama. No, i tu je vrag u detaljima. Primjerice, maske će trebati svi posjetitelji trgovina, ali i necijepljeni zaposlenici u trgovini. Kako je jučer točno objavljeno, cijepljeni i oporavljeni zaposlenici u trgovini mogu obavljati svoj posao potpuno nemaskirani. Ove podatke dao je ured bečkog gradskog vijećnika za zdravstvo Petera Hackera, piše Heute.

 

Koliko u svemu tome ima logike, ostaje nam tek da vidimo.