Austrija: Pijan pao pa se posjekao – zatim izmislio da su ga nožem napala četiri muškarca stranog porijekla

ć

U noći na nedjelju policija u Mühldorfu pozvana je u jedan bar. Ozlijeđeni 39-godišnjak rekao je da su ga četiri nepoznate osobe napale nožem. To je pokrenulo veliku potragu. Ispostavilo se da je pijani muškarac sam pao i posjekao se na slomljene čaše.

Oko 1 sat iza ponoći policiju su pozvali iz restorana u općini Mühldorf (okrug Spittal/Drau) i prijavili da je jedan muškarac ozlijeđen nožem. Teško pijani 39-godišnjak iz okruga Spittal izjavio je da su ga te večeri ispred jednog bara u Spittalu nožem napala četvorica muškaraca stranog porijekla.

Imao je ozljede neodređenog stupnja te ga je spasilačka ekipa nakon prvog razgovora prevezla u regionalnu bolnicu Villach. Zbog njegove izjave provedene su opsežne pretrage i istrage. Cijelo urbano područje Spittal/Drau pregledali su službenici iz nekoliko policijskih postaja, SPK Koruške, kao i inspekcije službenih pasa u Klagenfurtu i Paternionu te službenici iz Cobre. Svi oni bili su u potrazi za opisanom skupinom počinitelja.


Daljnjim ispitivanjem ozlijeđenog muškarca i svjedoka u nedjelju je utvrđeno da je 39-godišnjak pao s postolja ili glazbene kutije vlastitom krivnjom i to u jakom pijanom stanju. Cijelom težinom tijela pao je na čaše koje su bile na podu. Ovo mu je također ozlijedilo leđa. Od srama je tada izmislio napad nožem. Još nije jasno hoće li morati platiti opsežnu operaciju.