Austrija: Policija traga za ‘Srđanom’, sumnjiči ga se za milijunsku prijevaru

sa

Austrijska policija traži organizatora krađe za kojeg se tvrdi da je prouzročio milijunsku štetu u Austriji, Francuskoj, Švicarskoj, Njemačkoj i Italiji od 2017. Policija tvrdi da se radi o izvjesnom ‘Srđanu’, ali nije posve jasno je li osumnjičini uistinu nosi to ime, ali se radi o alijasu.

No, bilo kako bilo dvojica Srđanovih pomagačak, uhićena su, ali nisu odali svog šefa, izvijestila je u petak izvršna vlast.

Muškarac, za kojeg se pretpostavlja da je Austrijanac srpsko-hrvatskih korijena, navodno je s pomagačima iz svog klana kontaktirao s privatnim osobama i tvrtkama, glumio namjeru kupnje luksuzne robe i na kraju predavao krivotvoreni novac. Istražitelji Državne kriminalističke policije Beča locirali su i uhitili dva osumnjičena suučesnika. Već su osuđeni na višegodišnje zatvorske kazne, ali “Srđana” nisu odali. Policija sada moli za pomoć-

Odgovarajuće informacije (također anonimne) mogu se dostaviti uredu Državne kriminalističke policije Beča, ispostava Centar istok, na telefonski broj 01-31310 lokal 62510 ili 62800.