Austrijski supermarketi će dijeliti FFP2 maske

maske

Lanci supermarketa Billa, Merkur i Penny iz REWE grupacije odlučili su preduhitriti svoju konkurenciju nakon što su supermarketi prodavali FFP2 zaštitne maske po cijeni od 59 centi. Navedeni supermarketi će tako zaštitne maske od ponedjeljka kupcima dijeliti besplatno, a mnogi su to već radili i za vikend.

Nakon odluke REWE-a, konkurenti SPAR i Hofer su također odlučili dijeliti ove zaštitne maske, a Lidl to planira od četvrtka. Osim njih, i veleprodaja Metro će dijeliti FFP2 maske.

„Zbog nesigurnosti građana“ REWE grupacija je odlučila od ponedjeljka do srijede svim kupcima u Billi, Merkuru i Pennyju pokloniti FFP2 masku. Posljednjih dana su skoro sve maske bile rasprodane u supermarketima, a REWE je naručio ukupno 20 milijuna FFP2 maski.

Tako će se maske na ulazu ili na blagajni dijeliti u Billi, Merkuru, Pennyju, Sparu, Eurosparu, Intersparu, Hoferu, Lidlu (od četvrtka) i Metrou. Ova odluka je došla i nakon što su umirovljenici ispred SPÖ-a zatražili besplatne maske za kupce starije od 65 godina.