Automehaničar Ibrahim Fazlić popravlja auta i na veresiju: Sve je skuplje, ali treba biti čovjek

Ibrahim
Autoservis “Prnjavor” dugi niz godina se profesionalno bavi automehanikom u Kalesiji, a vlasnik Ibrahim Fazlić, poznatiji kao Brille, kroz svoj dugogodišnji rad mogao je da prati promjene na tržištu, te ovaj posao prolazi i kroz trenutnu situaciju i borbu s inflacijom.

 

Kako se inflacija odrazila na sve sektore, cijene usluga i proizvoda mnogo veće u odnosu na nekoliko godina ranije, kada su u pitanju i automehaničarske usluge došlo je do promjene cijene.

Fazlić ističe da je važno prilagoditi se standardu građana, te takva vrsta usluga u njegovoj radionici ne trpi velike promjene.

I automehaničari prate tržište i trenutno situaciju, došlo je do određenih poskupljenja u nabavci dijelova, kao i usluga. Dijelovi za auta su poskupili za 20-25 posto. Automehaničarske usluge isto tako za 20 posto – kaže Fazlić.

Odlazak kod majstora, stvara nam glavobolje, a kako on posjeduje smisao za humor, klijenti i zaborave na probleme i kvar na autu. U današnje vrijeme je jako važno nasmijati ljude, ističe Fazlić, posebno ako imaju privatne probleme.

Automehaničarski zanat uvijek će imati budućnost, a neko ko prvenstveno voli svoj posao i radi odgovorno, bit će prepoznat od strane klijenta. Kada se desi kvar, ništa drugo i ne preostaje nego da se popravi. Sa inflacijom ili bez nje, što treba na autu to se i radi. Posla ima isto, pa čak i više, manje sigurno ne – kaže Fazlić.

Sa nabavkom dijelova nema problema, a kako se radi uglavnom o već poznatim markama vozila zastupljenjim na našem području, za sada sve teče uredno i na vrijeme isporučeno.

U autoservisu Prnjavor dostupne su sve vrste automehaničarskih i vulkanizerskih usluga. Bliži se zima pa kod njih osigurajte i dobre gume.

Na početku njihovo djelovanje bilo je usmjereno na pružanje usluga šlep službe, kao i usluga servisiranja automobila. Sticanjem povjerenja kod klijenata, razvijalo se poslovanje, tako da autoservis “Prnjavor” danas iza sebe ima 16. godina uspješnog rada.

A ovu priču zaokružit ćemo jednim humorističnim statusom:

Novinar: Brille, je li šta poskupilo?

Brille: Nije ako si s parama.

A da se dogovoriti i za plaćanje u ratama. Ali, što kažu, teško dužnom.