Avionu sa 149 putnika u letu eksplodirao motor, ima povrijeđenih (VIDEO)

Avion Southwest Airlinesa, Boeing 737 na letu 1380, morao je danas prisilno sletjeti na aerodrom u Philadelphiji, navodi CBS.

Avion je prevozio 149 putnika iz New Yorka u Dallas kad je eksplodirao jedan od motora. Kako se navodi, u kabini aviona je došlo do pada pritiska zraka nakon što je komad motora aviona razbio prozor.

Putnik ovog leta – Marty Martinez je postavio video uživo na svome Facebook profilu, misleći da su to njegovi posljednji trenuci.

"Avion na letu 1380 iz New Yorka u Dallas morao se prisilno spustiti u Philadelphiju. Motor aviona je eksplodirao i raznio prozor tri sjedišta od mene. Eksplozija je ubila ženu (ili je ozbiljno povrijeđena) koja je sjedila pored tog prozora. Nama su ispale maske za kisik", napisao je Martinez na svom Facebook profilu. 

Putnici iz aviona na društvenim su mrežama objavili kako je do eksplozije motora na avionu došlo na visini od 10.000 metara i da su bili sigurni kako neće preživjeti prisilno slijetanje. 

Avion je prisilno sletio na izdvojeni dio gdje su došla vozila hitne pomoći i vatrogasci. 

Nacionalni odbor za sigurnost prevoza u SAD-u saopćio je kako se informacije o ovoj nesreći za sada još uvijek prikupljaju.