Baerbock se sastala sa svima osim sa 'tramvaj diplomatijom" Naše stranke

.

 

Ministrica vanjskih poslova SR Njemačke Annalena Baerbock koja boravi u zvaničnoj posjeti Bosni i Hercegovini sastala se danas sa predstavnicima državnog vrha, ali i sa predstavnicima lokalnih vlasti, predstavnicima civilnog društva, majkama Srebrenice.

Osim sastanaka sa članovima Predsjedništva BiH, rukovodstvima oba doma Državnog parlamenta, ministrica Baerbock našla je vremena i da prošeta Sarajevom sa gradonačelnicima Banja Luke, Mostara i Sarajeva Draškom Stanivukovićem, Mariom Kordićem i Benjaminom Karić.

Kratkih rukava ostala ostao je jedino 'tramvajski diplomatski kor" Naše stranke predvođen Sabinom Ćudić. Ono što je u svemu tome naročito zanimljivo jeste činjenica da su se upravo zvaničnici Naše stranke predvođeni Ćudić, nedavno samohvalisali sastancima u Berlinu sa neimenovanim "visokorangiranim" njemačkim zvaničnicima, na kojima su navodno razgovarali ni manje ni više nego o popunjavanju diplomatsko - konzularne mreže BiH, što niko od visokorangiranih zvaničnika SR Njemačke nije potvrdio, kao i iznalaženju rješenja za ukrajinsku krizu.

"Nakon gotovo 12 sati sastanaka u Berlinu, sa Fortom i Arnautom. Ključna tema: kako spriječiti mračne scenarije u Bosni i Hercegovini i na Balkanu", napisala je na svom Twitter nalogu tom prilikom zastupnica Naše stranke Sabina Ćudić.

Istovremeno je objavljena i fotografija iz jednog od berlinskih tramvaja, zabilježena nakon iscrpljujućih razgovora. Nepune dvije sedmice poslije i dalje ostaje dilema s kojim su to visokim zvaničnicima SR Njemačke razgovarali prvaci Naše stranke. 

Ruku na srce prilikom boravka u Sarajevu početkom februara Adis Ahmetović, izaslanik Bundestaga za Zapadni Balkan, družio se i sa premijerom KS i predsjednikom Naše stranke Edinom Fortom. No, danas su zaobiđeni u širem luku.  

Foto: Arhiv Twitter