Baja Mali Knindža zakazao koncert u osnovnoj školi u Banjoj Luci: Roditelji protiv, Đajić ih nazvao "srbomrscima"

r
Baja Mali Knindža je najavio da će povodom Dana državnosti Srbije organizovati koncert za djecu u sali Osnovne škole "Branko Radičević" u Banjoj Luci. Protiv ovoga su se pobunili roditelji, no predsjednik banjalučkog SNSD-a Vlado Đajić ih je zbog toga proglasio "srbomrscima".

Plakati kojim se najavljuje koncert Baje Malog Knindže u osnovnoj školi, koja se nalazi na Starčevici u Banjoj Luci, zabrinuli su roditelje s obzirom na to da je riječ o dječijem koncertu izvođača koji definitivno nije za djecu.

Baja Mali Knindža, pravog imena Mirko Pajčin, "Koncert patriotskih pjesama i folklora" treba održati u subotu, 17. februara, a ulaz je besplatan s obzirom na to da je pokrovitelj koncerta predsjednik banjalučkog SNSD-a Vlado Đajić.

Đajić je reagovao nakon pobune roditelja zbog ovakvog koncerta poručivši im da su "srbomrsci".

"Nisu to riječi roditelja, već srbomrzaca koji ne vole ni Srbiju, ni Republiku Srpsku, ni patriotizam. To nisu zabrinuti roditelji, to je politička hajka", rekao je danas Đajić na konferenciji za medije u UKC-u RS.

Kazao je kako je riječ o koncertu za djecu gdje će se igrati i pjevati te neće biti alkohola, a vjeruje kako će doći veliki broj djece i roditelja.

Inače, Pajčin je poznat po pjesmama koje mnogi smatraju patriotskim, ali je najčešće riječ o nacionalističkim i šovinističkim izražajima kao što je: "Moj je tata zločinac iz rata. Vi se potrudite, pa ga osudite. Nema niko m*** da vodi ga do suda".

Tu su i one posebno problematične za djecu i njihove uši, kao što je "oj kako sam stres'o Đuku, k'o zemljotres Banjaluku" ili "duni vjetre malo preko jetre", "gotov je, gotov je, ubiće ga žena, uš'o je u treći karton Heinekena"...