Bajden će danas razgovarati sa Zelenskim

.
Poziv dolazi dan nakon što su Bajden i drugi američki zvaničnici izrazili krajnji oprez na signale da Rusija smanjuje svoje vojne operacije u blizini Kijeva

Američki predsjednik Džo Bajden (Joe Biden) razgovarat će u srijedu sa ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim, saopštio je zvaničnik Bijele kuće, javlja CNN.

Poziv je zakazan za 10:45 po istočnom vremenu (17:45 u Kijevu) "kako bismo razgovarali o našoj kontinuiranoj podršci Ukrajini suočenoj s ruskom agresijom".

Poziv dolazi dan nakon što su Bajden i drugi američki zvaničnici izrazili krajnji oprez na signale da Rusija smanjuje svoje vojne operacije u blizini Kijeva, sugerirajući da čekaju da vide jače znakove deeskalacije prije nego što daju procjenu namjera Moskve.

- Vidjet ćemo. Ne čitam ništa o tome dok ne vidim kakve su njihove akcije. Vidjet ćemo da li će slijediti ono što predlažu - rekao je Bajden u Bijeloj kući u utorak.

Bajden je napomenuo da će u međuvremenu SAD nastaviti da "održavaju snažne sankcije" i "pružaju ukrajinskoj vojsci kapacitet da se brani".