Bajram-namaz klanjan u Bihaću: Sreća je prisutna samo onda kada je dijelimo s drugima

bajram namaz
Bajram - namaz klanjan je u više od 200 džamija i mesdžida u Unsko-sanskom kantonu (USK), a centralnu svečanost u Gradskoj džamiji u Bihaću predvodio je bihaćki muftija Mehmed ef. Kudić.

 

Iz Medžlisa Islamske zajednice Bihać potvrđeno je kako je bajramski namaz jutros klanjan u 36 gradskih džemata, te je najavljen prigodan program obilježavanja Ramazanskog bajrama.

"Saznali smo kako se čuvati lošeg govora, manje govoriti, a više slušati, te da su zadovoljstvo i sreća prisutni samo onda kada ih dijelimo s drugima. Neka nam dani Bajrama budu u radosti s našim najdražima i da zajedno slijedimo put dobra koji ćemo dijeliti jedni s drugima. Svim muslimanima od srca čestitam nastupajuće dana Ramazanskog bajrama - Bajram Šerif Mubarek Olsun", poručio je muftija Kudić.

Bajramska večer bit će u znaku centralne svečanosti na Gradskom trgu, uz prigodan muzički koncert i vatromet. Drugi dan Bajrama tradicionalno će biti obilježen kao Dan šehida, tako da će na bihaćkom gradskom mezarju Humci biti organizirano učenje jasina i dove.

Medžlis Islamske zajednice Bihać ovih je dana inače u svim džematima organizirao i podjelu bajramskih paketića najmlađima.

Za sutra je planirano i svečano druženje imama i gradonačelnika Bihaća, dok će i u drugim gradovima Unsko-sanskog kantona Bajram biti obilježen na prigodan i dostojanstven način.