Bajram-namaz klanjan u svim džamijama u USK, centralna svečanost u Bihaću

c
Bajram-namaz jutros je uz poštivanje svih mjera samozaštite, klanjan u više od 200 džamija i mesdžida na području Unsko-sanskog kantona (USK). Bajramski namaz i centralnu svečanost u Gradskoj džamiji u Bihaću predvodio je bihaćki muftija Mehmed ef. Kudić.

"Neka nam odricanja i dobra djela u ramazanu budu garant bliskosti Allahu, odnosno njegovoj milosti u vremenu pred nama. Nadam se kako će nam Bajram biti neka vrsta prekretnice ili bolje reći dolaska dana rahatluka i bliskosti. Bez obzira na sve, dijelimo bajramsku radost i sjetimo se naših sestara i braće koji su po cijelom svijetu", dio je bajramske poruke muftije bihaćkog Mehmeda ef. Kudića.

Podsjetio je i na važnost sjećanja, te poštivanja svih bosanskohercegovačkih šehida.

"Drugi dan Bajrama je Dan šehida, kada ćemo posjetiti mezarja i sjetiti se najboljih bosanskih sinova. Trajno pamćenje na njih garantira kako njihova žrtva nije uzaludna. Od srca vam čestitam ramazanski Bajram", dodao je muftija Kudić.

Vjernici su se maksimalno pridržavali svih preporuka Islamske zajednice u BiH i nadležnih državnih organa, a u nekim gradovima im je omogućeno klanjanje i u sportskim dvoranama.