Bakir Izetbegović sa Erdoanom razgovarao o odnosima BiH i Turske

bake i erdogan
Poseban naglasak na odnose u trianglu BiH-Srbija-Hrvatska

 

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović razgovarao je danas telefonom s predsjednikom Republike Turske Redžepom Tajipom Erdoanom (Recep Tayyip Erdogan).

Izetbegović je zahvalio Erdoanu što je pokazao interes za njegovo zdravstveno stanje, nakon što je potvrđeno da je pozitivan na koronavirus. Informirao ga je da se osjeća dobro i da nema većih tegoba.

Izetbegović je zahvalio Erdoanu i što se dirljivom porukom na društvenim mrežama prisjetio rahmetli Alije Izetbegovića na godišnjicu njegove smrti, čime je još jednom potvrdio koliko cijeni lik i djelo prvog predsjednika Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Dio razgovora je posvećen odnosima Bosne i Hercegovine i Turske, te načinima kako da se oni i u vrijeme pandemije koronavirusa nastave unaprijeđivati. O tome će, kako je kazano, biti govora i tokom skorašnjeg susreta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića i predsjednika Erdoana, koji bi trebalo da bude upriličen čim to okolnosti izazvane pandemijom dozvole.

Tokom razgovara o regionalnim odnosima Izetbegović je informirao Erdoana o aktuelnoj situaciji, sa posebnim naglaskom na odnose u trianglu BiH-Srbija-Hrvatska, saopćeno je iz SDA.

Izvor: