Baksuzni lopov iz Bijeljine: S oba ukradena auta imao nezgodu

G

Osnovni sud u Bijeljini potvrdio je optužnicu protiv Avde Gašija, optuženog za niz provala, krađa, teških krađa i oštećenja i oduzimanja tuđe imovine.

Optužnica protiv njega sadrži čak 25 tačaka, obuhvatajući seriju neuspješnih pljački. Gaši je provaljivao u kuće, vikendice i preduzeća, ukradene predmete često gubio ili ih uništavao tokom bijega.

Tako je s oba auta koja je ukrao imao nezgodu, a neke od predmeta koje je ukrao izgubio je bježeći.

Prema optužnici Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, on je od 23. jula 2022. do 26. jula 2022. godine u mjestu Amajlije u Bijeljini opljačkao vikendicu M.S. iz Bijeljine. Tom prilikom je u frižideru pronašao i uzeo alkohol i hranu, a i iz vikendice P.G. je ukrao piće i hranu.


Takođe je opljačkao i vikendicu V.P. iz Amajlija, gdje je ukrao nekoliko komada limenki piva, a alkohol je krao i iz vikendice Š.V. iz Bijeljine, gdje je ciglom razbio i otvorio prozor.


U istom vikend-naselju došao je i do vikendice N.R., ali nije uspio provaliti. Ovaj lopov bio je uporan pa je 26. juna oko 2.28 u Bijeljini prešao preko ograde u krugu preduzeća, ali je, po svemu sudeći, ogladnio pa je uzeo dva jogurta, tri kilograma sira edamera, jednu parizer salamu i otišao.