Banja Luka: Medicinskoj sestri povrijedio ruku, ljekara polio vodom

Ekipu banjalučke Hitne pomoći napao je prije nekoliko dana Miroslav Sladojević, otac mladića kojem su ukazivali pomoć u kafiću u naselju Mejdan.

Bez svijesti

Sladojević je ljekara polio vodom, dok je medicinskog tehničara Zorana Mikerevića odgurnuo. Najdeblji kraj izvukla je medicinska sestra Tamara Kekić, kojoj je Sladojević zavrnuo ruku, nakon čega je ona završila u gipsu. Kekić ima i hematome na ruci jer ju je Sladojević nekoliko puta udario.

- U ponedjeljak oko podne dobili smo hitan poziv da je mlađi muškarac ostao bez svijesti u kafiću prekoputa sportske dvorane u Obilićevu. Ekipa je izašla na teren, a tokom pružanja pomoći Aleksandru Sladojeviću (26) u kafić su uletjeli njegovi roditelji. Njegov otac je počeo da vrijeđa naše osoblje, da bi potom i fizički nasrnuo na njih - kazala je načelnica Hitne pomoći Nada Banjac.

Ona je potvrdila da je medicinska sestra zbog povrede ruke završila na Hirurgiji, gdje su joj stavili gips longetu i otvorili bolovanje.

- Ona krajem mjeseca ima zakazano vjenčanje i sada u jeku priprema za svadbu mora da nosi gips, a samo je pokušala da spasi ljudski život. Ekipa se, uprkos napadima, ponijela vrlo profesionalno. Zbrinuli su pacijenta koji je imao ozbiljnu krizu svijesti. On je prebačen na Odjeljenje neurologije – navela je Banjac.

Priznao napad

Dodala je da je Sladojević nakon napada došao u prostorije Hitne pomoći i izvinjavao se osoblju, pravdajući svoje poteze zabrinutošću za sina. Banjac ističe da ovo nije usamljen slučaj i da su prijetnje i uvrede dio svakodnevice radnika u bijelim mantilima, a nisu pošteđeni ni fizičkih napada. Sladojević je priznao napad i uručen mu je nalog.

Mnogo zloupotreba

- Često nam neko stoji nad glavom i prijeti. Neovlašteno nas fotogrqafiraju i snimaju telefonima. Zloupotreba je mnogo i to nam otežava rad, pogotovo ako se neko povrijedi - rekla je Banjac.