Banjalučani šmrkali kokain sa displeja telefona i to na javnom mjestu

kokkain
Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka jučer su uhapsili N. R. iz Banje Luke, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo "Omogućavanje uživanja opojnih droga" i M. V. zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru.

 

Prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka, policijski službenici su u ulici Majke Jugovića, uočili navedene osobe kako na javnom mjestu sa displeja mobilnog telefona kroz nos uvlače bijelu praškastu materiju koja asocira na kokain, a koju su po uočavanju policijskih službenika uklonili sa mobilnog telefona.

Kod N. P. je pronađena i oduzeta providna folija u kojoj se nalazila određena količina kokaina. M.V. je podvrgnut ispitivanju na prisustvo opojnih droga, kojom prilikom je utvrđeno prisustvo opojnih droga amfetamin i kokain u organizmu.

Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka, bit će podnesen izvještaja o počinjenom krivičnom djelu protiv N. R., a M. V. je uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja.