Beč: Požar u stambenoj zgradi u 15. kotaru, ozlijeđena žena porijeklom iz BiH

sa

Nešto prije 10 sati u ponedjeljak, nekoliko hitnih vozila bečke policije, vatrogasaca i hitne pomoći krenulo je u Sechshauser Straße. Iz još nerazjašnjenih razloga izbio je požar u podrumu stambene višekatnice. Tijekom akcije vatrogasaca nekoliko je osoba predano bečkoj stručnoj spasilačkoj službi, a među njima i žena porijeklom iz BiH.

Prema tiskovnom uredu bečke profesionalne vatrogasne postrojbe, šest vozila hitne pomoći i 26 ljudi požurili su na požarište u 15. okrugu. U vrlo kratkom vremenu cijelo je stubište bilo prekriveno gustim dimom – nebrojeni stanari bili su zaključani u svojim stanovima. Žena je očajnički stajala na prozorskoj dasci i čak prijetila da će skočiti kroz prozor.

Vatrogasci su se aparatima za disanje probijali kroz zadimljenu zgradu i naposljetku oslobodili Bečanku iz stana na trećem katu zgrade –

Još jedna stanarka skočila je kroz prozor s donjeg prizemlja. Žena se tako teško ozlijedila da je morala biti pružena hitna medicinska pomoć bečkog stručnog spasilačkog tima. Ukupno šest osoba evakuirano je uz pomoć vatrogasaca,

Požar u podrumu odmah je ugašen, a odimljavanje objekta izvedeno je ventilatorima visoke snage. Bečka državna kriminalistička policija trenutno istražuje zašto je izbio požar.