Bečanin za vrijeme ljetovanja u Neumu postao pravi heroj

neu2
Nesvakidašnja scena dogodila se u Neumu, a pravi heroj je postao Bečanin Izet Čolaković koji sa svojom kćeri Džanom već sedam dana ljetuje u tom gradu.

Jučer se, kao i obično, Izet sa svojom kćeri kupao na jednoj od neumskih plaža. Kada je došlo vrijeme ručka oni su krenuli na šetnicu u potrazi za nekim od restorana u kojemu bi mogli ručati. Na putu prema restoranu, prolazeći pokraj druge plaže primijetio je grupu ljudi koja je na plaži bila vidno uznemirena. Čolakoviću, koji je inače bivši policajac, to je odmah bilo sumnjivo.

“Kad sam bolje pogledao vidio sam da tijelo žene leži na pola u vodi, a pola na plaži. Na prvu je izgledalo beživotno, ali od te mase koja se skupila oko nje, nisam dobro vidio te sam pojurio do nje. Prvo što sam primijetio jest kako nitko ženi ne pruža prvu pomoć. Na pitanje je li tko pokušao pomoći, dobio sam negativan odgovor. Na sreću, bivši sam policajac, pa znam reagirati u takvim trenutcima. Odmah sam razmaknuo gomilu oko nje, pružio joj prvu pomoć i žena je prodisala”, izjavio je Izet za Neum Online.

U tim trenucima stigla je i hitna pomoć te je ženu prvo odvezla u lokalni Dom Zdravlja, a nakon toga i u KBC Mostar na dodatne pretrage. Prema informacijama kojima raspolaže Neum Online žena je stabilno te se nalazi izvan životne opasnosti.

Nakon ovoga događaja Izet je konačno s kćeri ručao u miru te su se uputili natrag na plažu. Kada su se vratili na plažu s razglasa su čuli kako se četverogodišnja djevojčica Esma izgubila i traži svoje roditelje.

U Izet se ponovno probudio policijski instinkt te je odmah pojurio do nje. “Vidio sam da je vidno uplašena, pa sam je pokušao smiriti. Nakon što već izvjesno vrijeme nije nitko došao po malenu, odlučio sam ja potražiti njih”, rekao je Izet.

Djevojčicu je odmah stavio na svoja ramena te se zaputio šetnicom koja prolazi iznad plaža u nadi da će na taj način privući pažnju te pronaći roditelje koji sigurno zabrinuto traže svoju malenu. Na žalost od pronalaska roditelja nije bilo ništa te je s djevojčicom stigao skroz do policijske postaje.

Kada je stigao do policijske postaje zamolio je dežurnog policajca kojega je upoznao ranije prilikom spašavanja žene da mu pomogne. Oni su se tada policijskim vozilom uputili šetnicom kako bi privukli dodatnu pažnju te pronašli roditelje izgubljene djevojčice. “To je bio pun pogodak, nakon samo par stotina metara, sreli smo čovjeka koji bezglavo trči i doziva ime malene. Odmah je bilo jasno da je to otac djeteta, a trenutak kada su se pronašli je bio neprocjenjiv”, rekao je ovaj čovjek koji je jučer bio istinski heroj u Neumu.