Bećirović iz Švicarske: Može Dodik stražariti koliko hoće, milioni nas će braniti BiH

ć

Član Predsjedništva BiH je prisustvovao proslavi Dana državnosti BiH u Horgenu kod Ciriha, odakle je poslao snažne poruke

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović sinoć je učestvovao na manifestaciji obilježavanja Dana državnosti u Švicarskoj.


Govoreći pred punom salom bosanskohercegovačkih građana Bećirović se osvrnuo na akutelnu političku situaciju u BiH. Kazao je kako se protiv naše zemlje godinama, čak i decenijama, nastavlja voditi medijski, politički, psihološki i diplomatski rat.

– Svi kadrovi koji beskompromisno brane ovu državu pokušavaju se diskreditirati i ocrniti. Već peti mjesec imamo direktni napad na ustavni poredak države. Napadnute su dvije ključne institucije koje brane sigurnost zemlje, Ustavni sud BiH i institucija visokog predstavnika. Separatisti moraju znati – nijedan pojedinac nije jači od države. Država će na kraju da pobijedi. A moja uloga kao člana Predsjedništva BiH nije da vas dijelim ni da svađam ljude već da vas povezujem i uvezujem, poručio je Bećirović iz grada Horgena kod Ciriha.

Dodao je i to da vjeruje u evropsku i euroatlansku BiH, u državu koja može biti proizvođač dobrih ideja, ekonomskih projekata i da na tome moramo zajedno raditi.

– Mi koji volimo ovu zemlju naveče kada idemo na počinak nama je Bosna u mislima. Kada ujutru ustajemo, opet nam je Bosna u mislima. Mi znamo svaku patnju, bol i radost u našoj zemlji. Znamo jer svaki naš gest, svaki naš potez usmjeren je prema našoj domovini, rekao je Bećirović.

ada najviše napadaju BiH, kao što to rade ovih sedmica i mjeseci, “kada nam prijete, kada nas pokušavaju diskreditirati, imamo osmijeh na licu jer volimo našu zemlju”, kazao je on.

– Ovih sedmica ponovo nam predsjednik bh. entiteta RS (Milorad Dodik, op.a.) poručuje da je on stražar koji čeka prvu povoljnu priliku da razbije državu BiH i otcijepi jedan njen dio. Njemu iz ove prepune sale vrlo jasno želim poručiti – može on stražariti gdje hoće, kad hoće i koliko hoće, ali jednu stvar dobro da upamti. Najveća, najjača i najbrojnija straža u BiH je straža koja brani državnost, nezavisnost i suverenitet države BiH – milioni nas u zemlji i širom svijeta branit ćemo tu državu. Našu zemlju nikome ne damo. Živjela Bosna i Hercegovina, zaključio je Bećirović, javlja Avaz.

Njegove riječi dočekane su višeminutnim aplauzom.