Begić "uklonio" Dodika i Vučića sa autoputa

Ovaj nezakonito postavljeni transparent stoji još od otvaranja autoputa 9.januar.

Ivan Begić, predsjednik mladih PDP-a danas je uklonio transparent na autoputu Banjaluka-Doboj, kod tunela Potočani, “Svjetlo na kraju tunela” na kojem se nalaze fotografije Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH i Aleksandra Vučića, predsjednika Srbije.

Popeo se na vijadukt na autoputu “9. januar” i skinuo Dodikovu sliku i svima zvani natpis “Svjetlo na kraju tunela”. Uradio je to mladi političar – opozicionar, pa sve to snimio kamerom i postavio na društvene mreže.

“Iznad auto-puta i brzog puta nije dozvoljeno stavljati transparente. Natpisi se ne smiju stavljati na putnim objektima, portalu tunela, tunelima i nadvožnjacima kao i na rastojanjima manjim od 100 metara od putnih objekata”, navodi se u Pravilniku o postavljanju, održavanju i uklanjanju reklamnih tabli iz 2014. godine a kojim se u Republici Srpskoj reguliše ova oblast.

– Pošto zakoni moraju biti isti za sve, upravo zbg onih koji svijetle sa bilborda, TV ekrana, sve je manje svjetlosti u Republici Srpskoj – poručio je Begić i dodao da “novi putevi i autoputevi, služe za samo za odlazak iz zemlje.”

Ovaj nezakonito postavljeni transparent stoji još od otvaranja autoputa 9.januar.

– Budući da već godinu dana ovo nelegalno stoji ovdje, ja ću uzeti ovu spravu i spovesti zakon – poručio je Begić, pokazujući kliješta. A onda se popeo na tunel i krenula je akcija.