Beko oprema 'Roditeljsku kuću' Udruženja 'Srce za djecu koja boluju od raka'

Kompanija 'Beko' osigurala je za 'Roditeljsku kuću' na Jezeru u Sarajevu vrijednu donaciju koja se sastoji od kuhinjskih aparata i uređaja pomoću kojih će se lakše i brže pripremati zdrava hrana koja je posebno bitna za djecu koja su u procesu liječenja od raka.

Tim povodom, danas u Sarajevu, Burak Kiroglu iz kompanije 'Beko' za Balkan simbolično je uručio ček direktoru Udruženja 'Srce za djecu koja boluju od raka' Fikretu Kubatu, koje je idejni tvorac projekta 'Roditeljska kuća'.

Kubat je naglasio važnost zdrave ishrana posebno za djecu u procesu i nakon liječenja te ukazao na potrebu razvijanja svijesti kod sve djece i njihovih roditelja o potrebi njegovanja zdravih prehrambenih navika i životnih stilova.

Zahvalio je za današnju vrijednu donaciju te apelirao i na druge društveno odgovorne kompanije da se pridruže i tako doprinesu finansiranju rada tog objekta u kojem borave djeca tokom liječenja i članovi njihove uže obitelji.

U izjavi novinarima naglasio je da je Udruženje 'Srca za djecu koja boluju od raka u FBiH', kroz projekt 'Prijatelji Roditeljske kuće', dosad pronašlo pokrovitelje za četiri od deset apartmana u objektu 'Roditeljska kuća'.

Burak Kiroglu ponosan je što je 'Beko' tom donacijom doprinio krucijalno važnim aktivnostima koje realizira Udruženje 'Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH' i ukazuje da je na odraslima odgovornost da (uspostavljanjem zdravih prehrambenih navika) stvore čvrstu osnovu da se djeca zdravo hrane.

Današnji događaj na Trgu Djece Sarajeva upotpunila je kulinarska radionica na kojoj su profesionalni kuhari pripremali hranu po receptima koji se koriste u pripremi hrane za fudbalere Barcelone. Upriličeni si i različiti sadržaji za djecu.

Robnu donaciju za potrebe stanara 'Roditeljske kuće' osigurala je kompanija 'Beko' u okviru regionalne turneje 'Jedi kao šampion', koja se realizira u državama regije i za cilj ima podizanje svijesti o važnosti zdrave ishrane i borbu protiv gojaznosti djece.

Roditeljska kuća je izgrađena uz pomoć prijatelja djece oboljele od raka, a pruža kontinuirani smještaj za oboljelu djecu i uže članove njihovih obitelji koji ne žive u Sarajevu. Osim smještaja, u kući su im obezbijeđene osnovne životne i higijenske namirnice, psihosocijalna pomoć i podrška.