Berina iz Banjaluke pozvala reisa Kavazovića na proteste za Dženana Memića: Pozivam vas kao čovjeka da pokažete da Memići u svojoj borbi nisu sami

asd
Poštovani reisu-l-ulema ef. Kavazović,

Ja sam Berina Hadžidedić, Banjalučanka koja zivi i radi u Švicarskoj.

Upućujem Vam ovaj javni poziv da nam se pridružite 11. septembra o.g. od 13.00 sati ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu na mirnim, dostojanstvenim, dvadesetim po redu protestima za utvrđivanje istine o ubistvu rahmetli Dženana Memića.

Ubistvom Dženana Memića roditelji Muriz i Munevera, kao i sestra Arijana ostali su bez svog sina i brata i, nažalost, loza familije Memić je tim gnusnim činom zauvijek prekinuta. Pozivam Vas prvo kao čovjeka i građanina jedne nam i jedine naše Bosne i Hercegovine, a onda i kao prvog čovjeka Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini da svojim prisustvom pokažete, prije svega familiji Memić, da u svome bolu i iskrenoj i pravnoj borbi na otkrivanju istine i pravde u slučaju ubistva Dženana Memića nisu sami.

Zajedno trebamo biti uvijek i kada je radost i veselje i kada nas zadesi nepravda, ubistvo i obaveza da se svi borimo za istinu i pravdu.

Poštovani reisul-l-ulema ef. Kavazović, od srca Vam želim svako dobro i nadam se da ćete se odazvati mom pozivu, napisala je Hadžidedić na svom Facebook profilu, a prenijela grupa Pravda za Dženana.

Pogledajte OBJAVU

Izvor: