Besplatan tramvajski prijevoz u Sarajevu od 31. decembra do 2. januara

Zbog novogodišnjih blagdana doći će do izmjena u odvijanju javnog gradskog prijevoza 31. decembra, 1. i 2. januara, saopćeno je iz preduzeća GRAS. Za posjetitelje centralnog dočeka Nove godine u glavnom gradu, ovo preduzeće je osiguralo prijevoz. Tramvajski prijevoz će biti besplatan od 31. decembra do 2. januara.

Danas će biti produžen rad tramvajskog saobraćaja i autobuske linije Vijećnica Dobrinja.

U novogodišnjoj noći tramvajski saobraćaj će raditi produženo do tri sata ujutro. Autobuska linija Vijećnica-Dobrinja će biti u funkciji do dva sata ujutro.

Od 15 sati, tramvaji će saobraćati samo do Željezničke stanice, a trasa kretanja spomenute autobuske linije će biti promijenjena. Od Pofalića će autobus saobraćati ulicom Hamdije Čemerlića, zatim trolejbuskom trasom do Skenderije i dalje trasom. Ista trasa kretanja će biti i u povratku. Nakon ponoći, interval nailaska vozila će biti u skladu sa prilivom putnika. Do izmjena će doći i u saobraćanju autobusa na liniji Drvenija-Hrasnica. Od 15 će se mijenjati trasa od Pofalića. Saobraćat će ulicom Hamdije Ćemerlića, zatim trolejbuskom trasom do Drvenije, te tako u povratku.

Autobuska linija Drvenija-Gornji Velešići će mijenjati polazni termina. Umjesto sa Drvenije, polazit će sa terminala Željezničke stanice.

U srijedu i četvrtak, 1. i 2. januara, vozila GRAS-a će saobraćati prema nedjeljnom redu vožnje.

U srijedu od 17 sati će tramvaji saobraćati od Ilidže do Željezničke stanice. Autobuska linija Vijećnica-Dobrinja će umjesto sa Vijećnice polaziti sa Trga Austrije i to na relaciji Skenderija-Trg Austrije u oba pravca.

Iz GRAS-a su naglasili da će linija za Barice tokom praznika biti u funkciji, te da će tokom januara autobusi svakodnevno saobraćati do Bjelašnice.

Ovo sarajevsko preduzeće je građanima poželjelo sretnu i uspješnu 2020. godinu.