Stručno predavanje o ¨bezkontaktnoj¨ aplikaciji u ugostiteljstvu i turizmu u USK (FOTO)

Aplikacija
Jučer je u Bihaću održano stručno predavanje na temu „Kako uspjeti u vrijeme pandemije?“, koje je organizovano za sve one koji se bave ugostiteljstvom i turizmom u našem Kantonu.

 

Predavanje je održano u organizaciji Agencije za promociju i branding „Visual marketing“ iz Bihaća, s ciljem prezentiranja aplikacije koja je potpuno nova na našem tržištu, a koja se već duži period koristi u više zemalja svijeta.

Predavanje je održano u saradnji sa irskom agencijom YosolisPro čiji se predavač Mario Jurić, prisutnima obratio putem linka.

Vodeći se činjenicom da je u Federaciji BiH broj turista manji za 75% u odnosu na prethodne godine, Agencija „Visual marketing“ odlučili su se baviti ovim problemom i ponuditi konkretna rješenja za privlačenje domaćih i stranih turista.

U tom smislu je došlo do uspostave saradnje sa irskom agencijom ¨YosolisPro¨koji su osmislili tzv. ¨bezkontaktnu¨aplikaciju kako bi se ona mogla ponuditi i koristiti na našem tržištu.

Aplikacija je namijenjena vlasnicima ugostiteljskih objekata, koji bi putem nje, potencijalnim turistima predstavili sadržaje svog objekta i same destinacije na kojoj se nalaze. Tako će primjerice turista, bez kontakta vlasnika moći sam pronaći ulicu, objekt pa čak i ključ sobe, koja mu je namijenjena.

Ova aplikacija ima cišestruku namjenu i značaj u uslovima pogoršane epidemiološke situacije koja će nas u budućnosti značajno izmjeniti u načinu komuniciranja koji bi naš ugostiteljski i turistički sector trebao prepoznati kako bi bio konkurentan u uslovima izmjenjenog i novog načina komuniciranja.