BiH: Izgorjela porodična kuća, uništeno sve osim Kur‘ana

kuran
U Kordićima kod Bugojna jučer je oko 10.00 sati izbio požar u porodičnoj kući.

U Kordićima kod Bugojna jučer je oko 10.00 sati izbio požar u porodičnoj kući, tokom kojeg niko nije povrijeđen.

Komšije su uspjele spasiti jednoipogodišnju djevojčicu, ali je kuća, u potpunosti izgorjela. U vatrenoj stihiji je stradalo gotovo sve, osim Kur’ana.

Uzroci požara se još uvijek utvrđuju, ali se pretpostavlja da se radi o neispravnim instalacijama. Na kući je nastala velika materijalna šteta.

"Bio sam na poslu kada sam saznao da su vatrogasci i policija ispred moje kuće. Naravno, pretrnuo sam, plašeći se najgoreg. Srećom, do toga nije došlo, ali je pričinjena velika šteta na kući, koju je moja porodica godinama gradila", kazao je vlasnik kuće Dženan Čehaja.

Dodaje kako je u požaru uništen krov i gornji sprat kuće, te da je i prizemlje puno vlage zbog vode koja, s plafona i zidova, pada na pod.

"Teško je gledati sve ovo. Ali, najvažnije je da niko nije stradao. U zadnjem momentu, komšija je spasio moju jednoipogodišnju kćerku. Ostale dvije curice od pet i šest godina igrale su se u dvorištu. Supruga i roditelji su, također, prošli bez povreda", istaknuo je.

Privremeni smještaj porodici Čehaja ponudili su rođaci i komšije, ali se oni nadaju da će se uskoro steći uvjeti da se vrate u svoj dom

No video provider was found to handle the given URL. See the documentation for more information.