BiH zemlja poraznih brojeva

Emisija 7NAN1 i ove sedmice donosi pregled događaja koji su obilježili sedmicu na izmaku.

Iz današnjeg izdanja izdvajamo:

Ukupno 12 sati i 53 minute radila je većina državnih parlmentaraca, proteklih devet mjeseci. S platom, paušalom, raznim naknadama, primanja preko 5.500 KM. Svaku minutu svog zvaničnog rada" naplatili 2.800 KM, a da pritom nijedan zakon nije usvojen.

Obećana zemlja za političare i virtualna stvarnost za većinu građana BiH, koji preživljavaju. Svaki šesti stanovnik u BiH je siromašan, 100.000 djece ode na spavanje gladno, procjene su međunarodnih organizacija.

Dok 550 dana Suzana Radanović čeka pravdu i suđenje za svog sina Davida, započeo proces protiv nje pred banjalučkim Osnovnim sudom zbog prekršaja ometanja službenog lica u obavljanju službene dužnosti.

Sa više od deset milijardi maraka raspolažu vlasti Bosne i Hercegovine, prikupljenih od putarina i akciza na gorivo. A na terenu svega 220 kilometara završenih auocesta u cijeloj zemlji nakon 10 godina.

Preko 163 miliona maraka vrijednosti robe izvezla je BiH na Kosovo prije dvije godine. Zaključno sa avgustom 2019., svega 10 miliona maraka. Zahvaljujući politici, poručuju privrednici - piše N1.

17.500 migranata stiglo od početka godine samo talgo vozom u Bihać. Oko 2.000 ih je smješteno u šatorima u kampu na Vučjaku koji od ponedjeljka ostaje bez vode.

BiH nije ničija tapija, poručili iz SDS-a i PDP-a. Kazali kako mogu dostići 22 ruke za formiranje vlasti, ako bude nužno.

Rezultatom 2:1 protiv Grčke, fudbalska reprezentacija BiH izgubila realne šanse da se kroz kvalifikacije plasira na Evropsko prvenstvo naredne godine.

Emisiju 7NAN1 gledate svake subote od 20 sati i 30 minuta.