Bihać će dobiti novu punionicu vode? Izvorište Ostrovica u Kulen Vakufu napokon u flašama na tržištu?

voda
Bišćani, a prije svega mještani Ljutočke doline svjedoče od kad se priča, razgovara i gradi punionica vode na izvorištu Ostrovica u Kulen Vakufu.

 

Po svemu sudeći, trenutak kada će voda iz Ljutočke doline završiti na tržištu i na policama trgovačkih lanaca je blizu, a nakon niza pribavljenih dozvola, saglasnosti sa raznih nivoa, ovaj projekat naći će se i na klupama Gradskog vijeća u Bihaću.

Naime, na sjednici Gradskog vijeća koja će se održatidanas, jedna od tačaka dnevnog reda je i Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na samoinicijativnu ponudu za dodjelu koncesije privrednom društvu „Green Water“ d.o.o. Kulen Vakuf, Bihać za korištenje vode izvorišta Ostrovica u Kulen Vakufu radi njenog pakovanja (flaširanja) i prodaje na tržištu.

Iz samog naziva ovog materijala potpuno je jasno o čemu se radi. Treba istaknuti da je navedeno privredno društvo 2004.godine pokrenulo proizvodnju flaširanja vode, međutim proizvodni proces je kratko trajao, te je 2007.godine nakon niza nesretnih okolnosti proizvodnja obustavljena.

Kompletna tvornica trenutno je u stanju da počne sa proizvodnjom odnosno pakovanjem vode, a podnosilac zahtjeva posjeduje infrastrukturu za javnu upotrebu. Odluka Gradskog vijeća je korak neophodan za produženje koncesije koja je trajala do prošle godine.