fbpx Bihać: Ispred porodične kuće poznatog slastičara pronađena eksplozivna naprava

Bihać: Ispred porodične kuće poznatog slastičara pronađena eksplozivna naprava

Home

Bihać: Ispred porodične kuće poznatog slastičara pronađena eksplozivna naprava


Kako portal KRAJINA.BA neslužbeno saznaje, jučer se policijskoj upravi obratio Z.N. (1952), vlasnik poznate bihaćke slastičarne “OZIMICE – KOD TROVE” i rekao da se ispred njegove porodične kuće u strogom centru grada (ulica Bosanskih Banova) nalazi kartonska kutija u kojoj se nalazi bomba.

Policija je izišla na lice mjesta gdje je napravila uviđaj i otklonila svaku opasnost. U policiji je ovo okarakterisano kao slučaj izazivanja opće opasnosti.

Glasnogovornica MUP-a USK Snežana Galić nema je potvrdila da je prije pronalaska bombe u svom dvorištu, vlasnik Z.N. dobio prijeteće sms poruke.

Još uvijek ne znamo ko je počinioc ovog kaznenog djela.

Već nam je dobro poznato da ovo nije prvi put da se u Bihaću dešavaju ovake stvari.

U posljednjih nekoliko godina, ovo je već treći put, samo je ovaj put sve prošlo bez ikakvih posljedica za razliku od predhodna dva gdje su poginule dvije osobe, a jedna teško povrijeđena.

Sjećamo se da je eksplozivna naprava postavljena u “Hadžiabdića mahali” u Bihaću i to na štandu gdje su se prodavale jagode.

Nažalost, u ovom slučaju poginula je Sabina Dulić (37), a njena rodica Izeta Dulić je teško povrijeđena. Napominjemo da počinitelj ovog djela još nije otkriven.

Drugi slučaj desio se u ulici “Bihaćkih branilaca” ispred advokatske radnje poznate advokatice Jasmine Koričić.

Bomba je postavljena na ulazna vrata i prilikom otvaranja vrata od kancelarije, bomba je eksplodirala i usmrtila advokaticu. Policija je pronašla osumnjičenog i postupak je trenutno na sudu.

 

(Izvor: Krajina.ba)

Topic
Objavio: Wed, 03/05/2017 - 10:20

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top