Bihać: Merhamet u humanoj akciji pomoći socijalno ugroženim građanima

.
Predstavnici Merhameta Bihać u saradnji sa bihaćkim Udruženjem „ROM“, danas su izvršili podjelu prehrambenih paketa za pripadnike romske populacije. Ukupna vrijednost paketa je oko 2500 maraka. Podjela će biće nastavljena i sutra, kada će pomoć dobiti i druge socijalno ugrožene kategorije u Bihaću...

BIHAĆ, 23. marta – Jedna od bihaćkih porodica koja se sticajem okolnosti našla pred teško savladivim egzistencijalnim problemima jeste i porodica Vikić.

 

Malina Vikić jedna je od 85-o građana koja je danas dobila skromni porodični paket prehrambenih namirnica. Kaže da je do posla teško doći, pogotovo danas, u vrijeme pandemije koronavirusa. Kako nam je kazala ovom prilikom, ona nije zaposlena, suprug je u penziji a sin invalid, te nekako preživljavaju nadajući se boljim vremenima.

 

Upravo zbog ovakvih primjera o čemu svjedoče građani, u "Merhametu" su na ideju podjele paketa došli, zbog pogoršane socijalno-ekonomske situacije u Bihaću. Fikret Draganović, predsjednik bihaćkog Merhameta kaže da se svakodnevno povećava broj korisnika Javne kuhinje. Kako navodi Draganović

 

Ljudi im se svakim danom sve više i više obraćaju jer ostaju bez posla,a pored svih životnih nedaća bolest je danas glavni problem u gradu Bihaću i cijeloj državi. Stoga nastoje svojim aktivnostima da sugrađanima pomognu koliko su u realnim mogućnostima.

 

Sead Džemaili, predsjednik Udruženja „Rom“ u Bihaću navodi između ostalog da je iznad svega važno da se porodicama koje su na životnom ekonomskom minimumu pomogne pa makar to bilo dovoljno i za nekoliko dana.

 

Danas je nastavljena podjela prehrambenih namirnica i za druge socijalno ugrožene građane u Bihaću. Cilj je pomoći onima kojima je u ovim trenucima pomoć najpotrebnija.