Bihać: Obilježena jubilarna 30 godišnjica formiranja Odreda za specijalna dejstva

.
Odred za specijalna dejstva Armije R BIH formiran je tačno prije 30 godina, tog 7. aprila ratne 1992. godine. Kroz njegov ratni sastav prošlo više od hiljadu boraca,130 ih je lakše ili teže ranjeno dok je 46 boraca poginulo u borbama protiv agresora. Upravo njima danas je odana počast polaganjem cvijeća na spomen obilježijima te prijemom u gradskoj Upravi, gdje su nekadašnji saborci evocirali uspomene na vrijeme od prije tri decenije...

 

Susret nekadašnjih saborca iz Odreda za specijalna dejstva bio je vrlo emotivan i za mnoge od njih koji se nisu vidjeli godinama, poseban. Okupili su se u velikom broju na prijemu kod gradonačelnika Bihaća Šuhreta Fazlića gdje su se prisjetili svojih ratnih drugova, koji su nažalost poginuli braneći domovinu. Obilježavanju trideste godišnjice od formiranja, prisustvovao je i ministar za pitanja boraca USK Samir Jašaragić.

I ovom prigodom uz ostalo kazano je kako je upravo Odred za specijalna dejstva u prvim mjesecima agresije na našu zemlju zajedno s ostalim patriotima stao u odbranu tadašnjeg Bihaćkog okruga te pokazao spremnost, obučenost i odgovornost da zaustavi agresora i spriječi ostvarenje planiranih zločinačkih namjera.