Bihać: Penzionere interesuje kako da podignu penzije, ako se ne smiju kretati

Penzija
- Kako će teći proces isplate za 22.600 penzionera, koliko ih je na području USK-a, pokušali smo saznati od predsjednika Kantonalnog udruženja penzionera Mirsada Terzića.

BIHAĆ, 26. marta - U telefonskoj izjavi za RTV USK-a predsjednik Udruženja penzionera USK nam je rekao da za sad nema potpune informacije, ali se nada će se ovaj problem riješiti u narednim danima.

S druge strane Gradski štab Civilne zaštite Bihać obaviještava građane da će od sutra uposlenici Matičnog ureda Grada Bihaća, u koordinaciji sa mjesnim štabovima Civilne zaštite, vršiti obilazak osoba starijih od 65 godina koje penziju ostvaruju iz inostranstva, a u cilju ovjeravanja potrebnih punomoći za ostvarivanje iste na kućnim adresama.

Sve osobe starije od 65 godina kojima je potrebna punomoć za ostvarivanje penzija iz inostranstva mogu se obratiti komandantima štabova Civilne zaštite u svojoj mjesnoj zajednici radi formiranja evidencije.

Obavijest se odnosi isključivo na osobe koje penziju ostvaruju iz inostranstva, dok se instrukcija o načinu i modalitetu podizanja penzija za osobe starije od 65 godina koje penziju ostvaruju iz BiH očekuje se narednih dana od Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje.