Bihać: Policija i tužilaštvo fokusirani na pronalazak počinilaca ubistva u Aleji

s
- Kako smo između ostalog saznali u razgovoru s portparolom Uprave policije USK-a, Adnanom Beganovićem, policija ima saznanja da su se sukobile dvije migrantske grupe, jedna iz Pakistana, druga iz Afganistana i da je obostrano i od jedne i od druge strane upotrijebljeno vatreno oružje. Prema njegovim navodima, radi se o licima koji su u ranije periodu bili vinovnici nekih sličnih incidenata...

Policija od sinoć aktivno traga za počiniocima ubistva u bihaćkoj Aleji. Podsjećamo, jučer oko 18,00 sati u ovom dijelu Bihaća došlo je do pucnjave nakon obračuna koji se desio među više osoba iz migrantske populacije. Ubijen je 23-godišnjak iz Pakistana dok je drugi migrant zadobio teške tjelesne povrede.

Počinioci su se potom dali u bjekstvo. Sve se ovo dešavalo na lokaciji koja važi kao šetalište za mnoge građane. Među svjedocima događaja, bio je i bratić stradalog koji je našoj reporterskoj ekipi kazao da je ubijeni, žrtva osoba iz Afganistana. Istražioci krim-policije i nadležni tužilac uz podršku ostali sigurnosnih agencija provode detaljnu istragu, a u ovom trenutku svi su fokusirani na pronalasku ubica.