Bihać: Projekat “Balon sportske sale”

Jj

Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić ugostio je mladog Bišćanina Harisa Babića koji ove godine sa svojom ekipom učestvuje u programu Nagrade za društvene promjene (SIA) sa projektom “Balon sportske sale”. Riječ je o zanimljivom projektu kojim bi ukoliko osvoji glavnu nagradu započeo sa relizacijom izgradnje balon sportske sale koju bi koristili bihaćki sportisti i rekreativci.

 

„Ovo je jedan izuzetno dobar projekat koji ima velike šanse da osvoji prvo mjesto i za naš grad, ali i mlade ovog grada bilo bi odlično da naš Haris i njegova ekipa osvoje nagradu Social Impact Award 2020. i svoju ideju pretvore u jednu realnu priču od koje će u konačnici sportisti Bihaća imati najviše koristi“- istakao je gradonačelnik Fazlić. 

Nagrada za društvene promjene (SIA) je najveći program u Evropi čija je misija promocija društvenih biznisa među studentima i studenticama. Sam projekat sastoji se iz tri dijela: edukativnog, inkubacije i nagrade za najbolje ideje.

Program Nagrada za društvene promjene (SIA) osnovan je 2009. godine od strane Instituta za preduzetništvo i inovacije koji se nalazi u sklopu bečkog Fakulteta za biznis i ekonomiju. Ovaj program je koordinisan od strane Impact Hub-a u Beču u saradnji sa lokalnim partnerima u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Češkoj, Grčkoj, Makedoniji, Rumuniji, Rusiji, Srbiji, Slovačkoj, Švicarskoj i Austriji.

 

Fondacija Mozaik u saradnji sa Sparkasse bankom i ostalim partnerima realizuje Social Impact Award (SIA) 2020. u Bosni i Hercegovini.