Bihać: Radnici JKP 'Komrad' intenzivno čiste i dezinficiraju nedovršenu zgradu Doma penzionera

.
Nakon izmještanja preko 240 migranata, zaposlenici Javnog komunalnog preduzeća "Komrad" Bihać, već treći dan rade na čišćenju nedovršene zgrade Doma penzionera u središtu grada..

Direktor preduzeća „Komrad“ Mehura Selimović nam je kazao da je ono što su njegovi uposlenici zatekli, jednako ekološkoj bombi, te da dosada još nisu naišli na takav sastav otpada.

 

Na njegovom uklanjanju pored ljudstva, angažirane je sva raspoloživa mehanika, a za završetak poslova biće potrebno još najmanje tri dana. Ova akcija sprovodi se po naredbi gradske Službe civilne zaštite i uz saglasnost predstavnika Federalnog zavoda penzijsko – invalidskog osiguranja, u čijem vlasništvu je ovaj građevinski objekat.

 

Direktor Selimović kaže da će se odmah po završetku asanacije prostora, izvršiti njegova dezinfekcija, dezinsekcija i deratizacija, te da će pored postavljanja deblje armaturne mreže, svi ulazi u zgradu biti zavareni i ankerovani. U narednoj fazi realizirat će se rasčišćavanje još nekoliko lokaliteta na kojima su boravili migranti i ostavili slično stanje.

 

Na sreću, JKP „Komrad“ nedavno je dobio još jedan kamion i zanovio sredstva rada za otpremanje kabastog otpada, tako da su spremni odazvati se svakom pozivu