Bihać: u naselju mujadžići poboljšavaju putnu infrastrukturu

bhk
- Dio puta u Mujadžićima, dijelu MZ Čavkići, dužine 900 metara, godinama je problem koji je mještanima tokom velikih kiša ili usljed otapanja snijega otežavao svakodnevni život, te za posljedicu imao poplave s velikom materijalnom štetom. Nakon što su prošle godine u najkritičniji dio, odnosno, u odvodne kanale postavljene cijevi, danas je položen i novi asfalt koji će zasigurno olakšati život građanima u ovom dijelu Bihaća. Ukupna investicija je vrijednosti 200.000 maraka...

 

BIHAĆ, 19. decembra - Tokom jeseni i proljeća, s velikom kišom ili otapanjem snijega oborinske vode na dionici puta kroz MZ Čavkići u Bihaću izbiju na površinu, te poplave kuće, njive i učine štetu na poljoprivrednim mašinama ili plastenicima. Nakon što se voda povuče a zemlja osuši, nastaje drugi problem, tj. neasfaltirani put i velika prašina.

Prema riječima mještana, pokrenuli su akciju kako bi riješili spomenuti problem, te se strpljivo korak po korak i radilo na rješenju. U prvoj fazi osigurani su uslovi za asfaltiranje, te je druga faza radova na ovoj dionici okončana danas polaganjem novog asfalta. Nakon ovog  ostalo je još 300 metara puta koje je potrebno na isti način sanirati što u Savjetu MZ planiraju u narednom periodu. Time bi se do kraja sanirao put koji koriste i mještani drugih mjesnih zajednica, a ovdašnji stanovnici napokon će moći odahnuti i bez straha dočekati kišu i snijeg.