Bihać: Uvredljivi grafiti na fasadi crkve Svetog Ante Padovanskog, primitivizam i razočarenje

asd
Na katoličkoj crkvi Sv. Ante Padovanskog u Bihaću, u danima vikenda osvanuli su uvredljivi i sramotni grafiti. Pokazat će se kasnije i na brojnim drugim objektima u Bihaću. Počinitelj je kako se čini isti, i i za njim se još uvijek traga. Ogorčeni su i razočarani u bihaćkoj župi...

Grafiti uvredljivog i neprimjerenog sadržaja ispisani sprejem crvene boje na fasadi crkve Svetog Ante Padovanskog, razočarali su župnika bihaćke župe. Uviđaj na objektu Crkve na kojoj su jučer osvanuli grafiti, obavili su policijski službenici kojima je sve prijavio bihaćki župnik.

Inače bihaćki župnik Fra Bono Tomić, koji je ogorčen zbog ovog čina, traži od policije da ih zaštiti od primitivizma i sramnih činova na svetinjama koji su se dešavali i prethodnih godina. Uvredljivi grafiti, podsjećamo osvanuli su i prošle godine u augustu na zvoniku u centru grada. Počinilac je tada bio otkriven, ali sama osuda za ovakva djela nije dovoljna, poručuje fra Tomić. Pored župnika, uvrijeđeni ovim sramnim i vandalskim činom su i sami Bišćani koji su kritikovali još uvijek nepoznate počinioce. Brojni prijatelji, poduzetnici i građani bihaćkoj župi su se stavili na raspolaganje da očiste i uklone uvredljive grafite sa crkve ali i na neki način finansiraju zaštitu ovog vjerskog objekta koji decenijama svjedoči suživotu i prijateljstvu građana ovog grada svih vjera.