Bihać: Završen javni poziv za iznajmljivača privremenog prostora bihaćkom Domu zdravlja

.
Nijedna ponuđena lokacija nije potpuno zadovoljavajuća i svaka od njih zahtjeva dodatnu adaptaciju, rekla je za RTV USK ministrica zdravstva Nermina Ćemalović

BIHAĆ, 17. februara - Ministrica zdravstva USK-a Nermina Ćemalović potvrdila je danas da je završen javni poziv za iznajmljivača privremenog prostora bihaćkom Domu zdravlja, a konačnu odluku o najprihvatljivijem ponuđaču donijeće Vlada USK. Problem je što nijedna ponuđena lokacija nije potpuno zadovoljavajuća i svaka od njih zahtjeva dodatnu adaptaciju.

 

Izražava sumnju da će se sve Službe ove zdravstvene ustanove moći smjestiti na jedno mjesto. Zbog toga će menadžment Doma zdravlja Bihać morati precizirati troškove osposobljavanja odabranih objekata i vremenski period izovđenja neophodnih preinaka.

 

Kada je riječ o inicijativi skupštinske zastupnice Fatke Kulenović za izdvajanje 3 miliona maraka Budžetskih sredstava USK za sanaciju ili izgradnju Doma zdravlja Bihać, ministrica zdravstva, Nermina Ćemalović ističe da je, pored ove slična inicijativa upućena i od strane Vildane Alibabić.

 

 

 

Dodaje da je resorno ministarstvo podržalo ove inicijative uz preporuku Vladi da visinu sredstava odredi u skladu s mogućnostima.