Bihaćka djeca u službi ekologije

Ekologija

U knjižnici 'Sv. Josip' Bihać danas je održana radionica na temu 'Okoliš i klimatske promjene' kojoj su prisustvovala djeca Osnovne škole 'Harmani 1'.

Radionica je organizovana u smislu dječijeg približavanja problema sve veće zagađenosti naše planete te šta je to što svaki pojedinac može učiniti kao jedinka u očuvanju ekologije i buđenja svijesti o važnosti prirode kako za nas tako i za pokoljenja koja dolaze.

Radionici su prisustvovala odjeljenja Va i Vb O.Š. 'Harmani I' sa učiteljicama Himzija Nahić-Kajtazović i Senija Šabić. Predavač na ovoj radionici, Emir Delić, na svojstven način je djeci prezentirao sve probleme sa kojima se planeta susreće u sklopu savremenog društva, kao i rješenja koja svaki pojedinac može poduzeti kako bi smanjio zagađenost i životnu sredinu učinio ljepšom za naš boravak.

Djeca su pokazala visok nivo znanja u interakciji sa učesnicima radionice čemu možemo zahvaliti učiteljicama i njihovom nesebičnom angažmanu u radu sa najmlađom populacijom, kao i moderatoru i organizatoru radionice Erni Mušić-Kličić sa sestrom Blankom koje su omogućile cijeli događaj.

FOTO: Cazin.net