Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić ugostio danas muftiju Bihaćkog Mehmeda ef. Kudića

Bihać
Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić ugostio je danas u uzvratnoj posjeti Mehmeda ef. Kudića, muftiju Bihaćkog.

Posjeta muftije Kudića Gradu Bihaću bila je prilika da se još jednom istakne dobra saradnja Islamske zajednice u BiH i Grada Bihaća u proteklom periodu, te naglasi spremnost da se kroz protokol o saradnji precizira i formalizira dosadašnja odlična saradnja.

 

“Zahvalio sam muftiji Kudiću na svemu što kao prvi čovjek bihaćkog muftijstva radi na jačanju Islamske zajednice na području muftijstva. Razgovarali smo o saradnji u narednom periodu i projektima koje će muftijstvo realizirati a odnosi se prije svega na rekonstrukciju zgrade muftijstva u Bihaću. Tu smo kao Grad i Gradsko vijeće Bihać spremni da pomognemo” – kazao je gradonačelnik Fazlić, zahvalivši i muftiji Kudiću na podršci Islamske zajednice BiH kada je u pitanju migrantska kriza u Bihaću. 

 

Istaknuvši zadovoljstvo dosadašnjim partnerskim odnosom Grada Bihaća i Islamske zajednice u BiH, odnosno Muftijstva bihaćkog, muftija Kudić kazao je da je od preuzimanja dužnosti prvog čovjeka muftijstva pokrenuo određene procese koji za cilj imaju jačanje institucija Islamske zajednice na području bihaćkog muftijstva.

 

“Saradnja sa lokalnim i kantonalnim vlastima za nas je također jedan od važnih segmenata rada i zahvaljujem gradonačelniku na podršci Grada Bihaća na izgradnji administrativnog centra Medžlisa IZ Bihać i gradske džamije, ali i ostali projekata koji su obogatili vjerski život islamskih vjernika u Bihaću” – kazao je muftija Kudić.