Bihaćki muftija hafiz Mehmed-ef. Kudić uputio čestitku povodom 15. aprila, Dana Armije Republike BiH

ARBIH
BIHAĆ

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je povodom 15. aprila, Dana Armije R BiH, svim pripadnicima Armije R BiH uputio čestitku koju prenosimo u cjelosti:

Sve vrijednosti dolaze do posebnog izražaja tada kada se promovišu u pravo vrijeme i na pravom mjestu. Vrijednost hrabrosti i junaštva su najbolji sinovi naše domovine promovisali stajući u redove Armije R BiH i braneći svoju vjeru, čast, porodicu, kuću i svoju domovinu u cjelosti.

Zbog toga danas sa ponosom ističemo da je Armija R BiH odbranila zemlju, ali i ponos, obraz i ljudsko dostojanstvo. Armija R BiH nije ubijala civile, nije masakrirala ljude, nije mučila po koncentracionim logorima, nije ubijala stare i iznemogle, nije rušila bogomolje, bila je multietnička u svom sastavu i imala je jasan cilj - da odbrani Bosnu i Hercegovinu. Nadamo se da će vrijednosti koje je Armija R BiH sačuvala u ratu ostati vrijednosti našeg naroda za koje ćemo svi mi danas žrtvovati trud, vlastiti komoditet i imetak kako bi u našoj domovini živjeli slobodno, mirno i u dobrosusjednskim odnosima sa svima bez obzira na njihovu vjersku, nacionalnu ili neku drugu opredjeljenost.

Neka Uzvišeni primi naše šehide i smjesti ih u džennetske bašče, a njihove porodice i sve žive pripadnike Armije nagradi najljepšom nagradom!

Svim pripadnicima Armije R BiH čestitamo 15. april, Dan Armije R BiH!

Hafiz Mehmed-ef. Kudić, muftija bihaćki