BIHAMK: Magla smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama, vozite oprezno

as
Saobraća se po pretežno mokrom kolovozu, dok na pojedinim dionicama u višim predjelima mjestimično ima zaostalog snijega ili poledice

Magla i niska oblačnost i dalje mjestimično smanjuju vidljivost na putevima Glamoč-Mlinište-Ključ, Turbe-Karanovac i Novi Travnik-Bugojno (Rostovo).

Saobraća se po pretežno mokrom kolovozu, dok na pojedinim dionicama u višim predjelima mjestimično ima zaostalog snijega ili poledice, tako da iz BIHAMK-a savjetuju oprezniju vožnju.

Učestali su i odroni na brojnim dionicama, a osim odrona može biti i granja, te srušenih stabala. Posebno izdvajamo magistralni put Srbljani–Bosanska Krupa gdje je dosta ugroženo bezbjedno saobraćanje, zbog čega je na ovom pravcu danas od 16 sati obustavljen saobraćaj. Vozači mogu koristiti alternativni pravac Srbljani-Cazin-Ljusina-Bosanska Krupa

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnom putu Jablanica-Mostar (kod restorana „Zdrava voda“), kao i na ulazu u Stolac (iz smjera Mostara), te na skretanju za Orahovicu na području Konjica.

Pojačan je promet vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnim prelazima Bosanska Gradiška i Velika Kladuša. Na ostalim graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.