Biotehnički fakultet samoinicijativno stvara bolje uslove rada i studiranja

Menadžment Biotehničkog fakulteta univerziteta u Bihaću uspješno privodi kraju još jednu akademsku godinu. Dokaz su mnogi realizirani projekti a jedan od njih je uredjenje prostora za naučno-istraživački rad odnosno amfiteatar na kojem je ugrađena potpuno nova stolarija. Pored ove vrijedne investicije zamijenjena je dotrajala stolarija i krov na Laboratoriji, koja se nalazi u sklopu ovog fakulteta

Sredstva Federalnog ministarstva obrazovanja, koja se raspodjeljuju na sve javne univerzitete u FBiH, Biotehnički fakultet u Bihaću je utrošio u infrastrukturne projekte.

Oko 80 hiljada maraka uloženo je u  tri projekta: sanacija krova laboratorije, organizaciju šeste tradicionalne Medjunarodne konferencije povodom 5-og juna Svjetskog dana zaštite okoliša i uređenje prostora za naučno-istraživački rad. Riječ o amfiteatru za čiju sanaciju je izdvojeno 41.653 KM.

Uposlenici ovog fakulteta sami su, u zimskom periodu, čistili snijeg s krova da ne bi došlo do urušavanja čime bi bila uništena skupocjena oprema. U skorijoj budućnosti planiraju zamijeniti stolariju te sanitarni čvor na ovom objektu te objezbjediti bolje uslove studentima.

Uz pomoć Gradskog vrtića, koji je ovom fakultetu poklonio stakla od dotrajale stolarije te kantonalnog Ministarstva građenja, prostornog uredjenja i zastite okoliša kroz projekt „Permakulture“, izgrađen je staklenik gdje studenti izvode praktični dio nastave. Vrijedno se radi na ovom fakultetu te se nadaju da će se uskoro obezbijediti sredstva za amfiteatar koji bi služio, ne samo studentima Univerziteta, nego i lokalnoj zajednici, piše RTV USK.