Bišćanin Dženan Midžić proglašen jednim od najboljih učenika u FBiH!

,

Jučer je u Sarajevu u organizaciji Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke održana svečana dodjela priznanja najboljim učenicima Federacije Bosne i Hercegovine u školskoj 2022./2023. godini.

Prilikom izbora najboljih učenika spektar kriterija bio je veoma širok, afirmirajući na taj način ne samo obrazovnu, nego i odgojnu ulogu škole. Tako su, osim uspjeha u učenju, razmatrani i ostvareni rezultati na federalnim, državnim i međunarodnim takmičenjima iz različitih nastavnih oblasti, kao i doprinos realizaciji aktivnosti koje razvijaju empatiju, vještine kritičkog mišljenja, inovativnost, kreativnost, poduzetništvo i zdrave životne stilove putem nastavnog, vannastavnog i vanškolskog angažmana učenika.<

Dženan Midžić je tokom četverogodišnjeg školovanja ostvario vrhunske rezultate u različitim predmetnim područjima, a u junu 2023. godine proglašen je učenikom generacije JU Gimnazije “Bihać”. Zbog obaveza na fakultetu Midžić nije bio jučer u Sarajevu, a njegovo priznanje uručeno je direktorici škole Semiri Muminović. Osim toga, direktorica je preuzela nagradu za Gimnaziju “Bihać” kao školi koja prepoznaje, potiče i usmjerava talentovane učenike ka putevima utemeljenim na znanju.

Upućujemo iskrene čestitke Dženanu Midžiću, njegovoj porodici, ali i našoj Gimnaziji koja u kontinuitetu od 112 godina afirmira mlade i talentirane učenike koji svojim predanim radom i zalaganjem promoviraju školu, grad Bihać i Unsko-sanski kanton.