Svjetski mobilni kongres: Bit će predstavljena najnovija tehnološka dostignuća i inovacije

biy
U sedam dvorana kongresnog centra očekuje se više od 1.500 izlagača, brojne konferencije i posebni programi s više od 1.000 govornika

Barcelona će i ove godine biti domaćin najvećeg svjetskog događaja u mobilnoj industriji. Od 28. februara do 3. marta u ovom gradu održava se Svjetski mobilni kongres (MWC) na kojem će biti predstavljena najnovija tehnološka dostignuća i inovacije u mobilnoj industriji i pratećim djelatnostima, piše CatalanNews.

Jedna novost
U sedam dvorana kongresnog centra očekuje se više od 1.500 izlagača, brojne konferencije i posebni programi s više od 1.000 govornika te kao jedna novost Industry City, koji stvara užurbano i živahno okruženje za sklapanje poslova.

- Na putu smo da sve digitaliziramo i bit će potrebni stručnjaci za pomicanje granica iz svih sektora, ne samo iz telekomunikacija, da nam pomognu da stignemo do toga. 5G tehnologija omogućuje skokove u učinkovitosti za industriju i veselimo se okupljanju lidera iz automobilske industrije, proizvodnje, fintecha i mobilnosti kako bi podijelili svoje uvide - rekao je Alex Sinclair, glavni tehnološki direktor GSMA asocijacije

Najsveobuhvatniji izlog tržišta kupaca
Dodao je da je Industry City najsveobuhvatniji izlog tržišta kupaca na MWC Barcelona ikada, koji obuhvata pametnu proizvodnju do automatiziranih dronova s umjetnom inteligencijom, kako bi se demonstrirali prednosti mobilne povezanosti.

Iako je zbog pandemije koronavirusa prošlogodišnji MWC morao biti reduciran, organizatori nastoje ove godine vratiti ovaj događaj u punom obimu. Trenutni podaci govore da u Barcelonu na MWC dolaze predstavnici 2.000 različitih kompanija iz 155 zemalja, a 50 posto njih je na razini direktora i viših menadžera.