Bivši muž priznao ubistvo 30-godišnjakinje

232323
Nakon nasilne smrti 30-godišnje majke dvoje djece u petak u Piesendorfu (Pinzgau), 41-godišnji bivši suprug priznao je zločin.

Prema navodima policije, 41-godišnjak je bio odmah osumnjičen da je ubio majku dvoje djece. Vlastima se predao u subotu ujutro. Potom su ga ispitivali istražitelji Državnog ureda kriminalističke policije. “Moj se klijent nije pozvao na svoje pravo da odbije svjedočiti, već je opisao kako je došlo do vrlo tragičnog događaja”, rekao je njegov branitelj Franz Essl za ORF u nedjelju.

Navodi se da je 41-godišnjak prethodno zajedno s 30-godišnjakinjom unajmio planinarsku kolibu i gostionicu u kojoj je beživotno tijelo žene u petak pronašla rodbina. Par se u međuvremenu rastao, a od tada je žena sama vodila ugostiteljski objekt. Bila je i zakupac bifea vanjskog bazena u tom mjestu.

Nije poznato zašto je 41-godišnjak bio sa ženom u petak. Krvavom djelu prethodila je žestoka svađa, rekao je policiji. Prema riječima njegovog branitelja, osumnjičeni se vidio u “bezizlaznoj situaciji”.

Njegov klijent “posegnuo je za nožem u nasilnom emocionalnom stanju”, rekao je Essl. Branitelj to vidi “dakle kao ubojstvo iz nehata”.

30-godišnjakinja je s navodnim počiniteljem imala kćer. Osim toga, žrtva je iza sebe ostavila i drugu kćer iz prethodne veze. 41-godišnjak ima još jedno dijete, kaže branitelj.

30-godišnjakinja je imala više uboda nožem, kaže policija. Zasad nije htjela potvrditi medijske napise o tragovima davljenja na vratu. Točan nalaz obdukcije očekuje se u poslijepodnevnim satima. Nastavlja se i analiza tragova. Istražitelji su u gostinjskoj kući koju je iznajmila ubijena žena pronašli dva noža.