Bivši student traži od fakulteta 2,6 miliona eura odštete jer više nema želju za spolnim odnosima

Studiranje i polaganje ispita ponekad zna biti prilično stresno, a jedan muškarac to sada planira naplatiti od fakulteta na kojem je studirao.

Kuldip Men (Kuldeep Mann, 52), bivši student Univerziteta "James Cook" u Kvinslendu, tuži fakultet zbog "mentalne torture" koja je uzrokovala gubitak želje za seksom, a traži odštetu od čak tri miliona dolara (više od 2,6 miliona eura), prenosi "9 News".

- Pogodilo me na svim područjima, uključujući i seksualni život. Više nemam želju biti u krevetu sa svojom partnericom. Nemam te nagone i želje... Želje za ičim. Da me fakultet nije ovako izigrao i uništio moju karijeru, do sada bih završio svoj doktorat - rekao je Men.

Man je 2015. godine upis na doktorat iz društvenih nauka platio 20.000 dolara (više od 17 hiljada eura), ali institucija ga je optužila za plagiranje i izbacila s fakulteta. 

Njegova sudbina sada je u rukama Vrhovnog suda u Kvinslendu na kojem će iznijeti sve informacije o "dugotrajnom uznemiravanju na Univerzitetu "James Cook" koje ga je danonoćno morilo u glavi i negativno utjecalo na njegove seksualne nagone", zbog čega mu je sad ljubavna veza pred raspadom.

- Nadam se da će časni Vrhovni sud istjerati pravdu tako što će mi dodijeliti spomenuti puni iznos naknade kao lijek za sve moje gubitke i patnje - kazao je Kuldip.