BMW je ostvario dvostruku pobjedu u anketi “Najbolji automobili 2022.”

.

 

2022. godina počinje za BMW dvostrukom pobjedom. U tradicionalnom izboru čitalaca specijalizovanog časopisa “auto, motor und sport”, dve aktuelne serije modela marke zauzele su prvo mesto u svojoj kategoriji vozila. Glasanje za “Najbolje automobile 2022” završeno je osvajanjem titule i za novi BMW serije 2 Coupé i za BMW serije 5. Izbor “Najbolji automobili” jedno je od najrenomiranijih i najtradicionalnijih takmičenja u evropskoj automobilskoj industriji. U 46. izdanju javnog glasanja na izbor je bilo 386 aktuelnih modela.

Novi BMW serije 2 Coupé: Na direktnom putu do naslova . Samo nekoliko sedmica nakon lansiranja na tržište u Njemačkoj, novi BMW serije 2 Coupé je nagrađen titulom “Najbolji automobili” u “kompaktnoj klasi”. Novi BMW serije 2 Coupé oduševio je čitaoce “auto, motor i sport” svojim konceptom vozila, koji je dosljedno bio usmjeren prema dinamici. Ekstrovertni dizajn, savršeno izbalansirane vozne karakteristike, klasični pogon na zadnje točkove i redni šestocilindrični motor, koji je jedinstven u takmičarskom okruženju, garantuju maksimalno zadovoljstvo u vožnji u premium segmentu kompaktnih vozila.

BMW serije 5: Vrhunski uspjeh u “višoj srednjoj klasi”. Sa 18,4 posto glasova, BMW serije 5 došao je na prvo mjesto u kategoriji „Upper Midsize“. Ovo je četvrta klasna pobjeda na ovom takmičenju za aktuelnu generaciju poslovne limuzine i touring modela. Njegov sportski, elegantni dizajn, idealna harmonija dinamike i udobnosti vožnje, kao i napredna oprema u oblastima pomoći vozaču, rada i umrežavanja karakterišu izvanrednu poziciju BMW-a serije 5 u njegovom konkurentskom okruženju. Atraktivnosti BMW-a serije 5 doprinosi i raznovrstan pogonski portfelj, koji se sastoji od četiri benzinska i tri dizel motora sa četiri, šest i osam cilindara. Postoji i širok izbor plug-in hibridnih modela. Četiri varijante modela sa elektrificiranim pogonom dostupne su za BMW Serije 5 Sedan i tri za BMW Serije 5 Touring. Inteligentni pogon na sva četiri točka BMW xDrive dostupan je kao standard ili kao opcija za gotovo sve varijante modela.